5G satellitter

satelit billede

 

Mennesker begyndte at erobre rummet med opsendelsen af jordens første satellit, som blev sendt i kredsløb om Jorden - den sovjetiske satellit Sputnik 1 -  i 1957. Efter Anden Verdenskrig åbnede rumteknologien nye muligheder for astronomer til at udforske universet. I den seneste tid er æraen med satellitter med lav kredsløb, som ikke er målrettet mod rummet, men derimod mod jorden, trådt ind. De leverer internet, geografiske- eller endda militærinformationer, og deres antal vokser i øjeblikket meget hurtigt.

Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU) vedtog en ny tilgang til udrulning  af bl.a. internet satellitter i lav kredsløb om jorden. United States Federal Communications Commission (FCC) har givet mange licenser til mange satellitkonstellationer.

Nogle af FCC´s autorisationer og antallet af autoriserede satellitter:

Boeing (November 3, 2021) – 147 satellites
OneWeb (August 26, 2020) – 2000 satellites
Kuiper (July 30, 2020) – 3236 satellites
ViaSat (April 23, 2020) – 20 satellites
Theia (May 9, 2019) – 112 satellites
Kepler (November 15, 2018) – 112 satellites
Telesat (November 15, 2018) – 117 satellites
LeoSat (November 15, 2018) – 78 satellites
SpaceX (March 29, 2018) – 4425 satellites

TOTAL 10275 satellites

Menneskeskabt RF elektromagnetisk stråling kan forstyrre Jordens elektriske kredsløb

Kunstigt menneskeskabt stråling fra radiosendere, telekommunikation, mobilmaster mm. på Jorden forstyrrer allerede levende organismers elektriske systemer.

Planen er at 100.000-vis af internet-satellitter skal sendes i kredsløb om Jorden. Disse satellitter skal kommunikere med basestationer på Jorden og derved sendes elektromagnetisk stråling direkte igennem lag omkring Jorden, som skaber og stabilisere Jordens eget elektriske kredsløb. Disse lag rummer bl.a. også Jordens magnetfelt. Flere påpeger at Jordens globale elektriske kredsløb kan blive og bliver allerede forstyrret og ændret af den menneskeskabte elektromagnetisk stråling.

Alle satellitter - også 5G satellitter - kan ødelægge ozonlaget, når de brænder op i atmosfæren

Med den først generation af 5G satellitter vil der dagligt brænde 2.2 tons "døde satellitter" (satellitter som ikke længere er funktionelle) op i atmosfæren.

Satellitter er primært bygget af aluminium. Når aluminium brænder op i atmosfæren, vil det reagere med ozon og derved forbruge ozon. Ozonlaget beskytter os imod solens skadelige UV-stråler. Hvis ozonlaget ødelægges, vil det have indflydelse på mængden af UV-stråler, som trænger ned til jordoverfladen.

Derudover vil hver enkelt raketopsending skade ozonlaget med kemikalier fra brændstofafbrændingerne.

satelit 2 billedeAlle satellitter - også 5G satellitter - kan ødelægge ozonlaget, når de brænder op i atmosfæren.

Med den først generation af 5G satellitter vil der dagligt brænde 2.2 tons "døde satellitter" (satellitter som ikke længere er funktionelle) op i atmosfæren.

Satellitter er primært bygget af aluminium. Når aluminium brænder op i atmosfæren, vil det reagere med ozon og derved forbruge ozon. Ozonlaget beskytter imod solens UV-stråler. Hvis ozonlaget ødelægges, vil det have indflydelse på mængden af UV-stråler, som trænger ned til jordoverfladen.

Derudover vil hver enkelt raketopsending skade ozonlaget med kemikalier fra brændstofafbrændingerne.