Jorden og 5G satellitter

satelit billede

 

Mennesker begyndte at erobre rummet med opsendelsen af jordens første kunstige satellit, den sovjetiske satellit Sputnik 1, i 1957. Efter Anden Verdenskrig åbnede rumteknologien nye muligheder for astronomer til at udforske universet. I den seneste tid er æraen med satellitter med lav kredsløb, som ikke er målrettet mod rummet, men jorden, trådt ind. De leverer internettet, geografiske eller endda militær tjenester, og deres antal vokser i øjeblikket hurtigt.

Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU) vedtog en innovativ ny milepælsbaseret tilgang til udrulning af ikke-GSO-systemer, herunder megakonstellationer i lav kredsløb om jorden. United States Federal Communications Commission (FCC) har givet mange licenser til mange satellitkonstellationer og endda vedtaget den strømlignede forenede licensramme.

Nogle af FCC´s autorisationer og antallet af autoriserede satellitter:

Boeing (November 3, 2021) – 147 satellites
OneWeb (August 26, 2020) – 2000 satellites
Kuiper (July 30, 2020) – 3236 satellites
ViaSat (April 23, 2020) – 20 satellites
Theia (May 9, 2019) – 112 satellites
Kepler (November 15, 2018) – 112 satellites
Telesat (November 15, 2018) – 117 satellites
LeoSat (November 15, 2018) – 78 satellites
SpaceX (March 29, 2018) – 4425 satellites
TOTAL 10275 satellites

Satellitter skal kommunikere med jordens basestationer. Kunstig menneskeskabt stråling  fra radiosendere på jorden skader allerede jordens elektromagnatisme. Det er delvist ansvarligt for dannelsen af elektrospalten mellem den indre og ydre stråling Van Allen bælter i magnetosfæren. Radiobølger når ionosfæren og magnetosfæren og interagerer med Van Allen bælterne og producerer elektroregn, som ændrer atmosfærens elektriske egenskaber. Således kan kommunikationssatellitter, der udsender RF- stråler udsat direkte i ionosfæren, også udløse elektroregn og yderligere forurene jordens globale elektriske kredsløb, der styrer de elektriske kvaliteter af helt naturlige fænomener, inklusive livet selv. 

satelit 2 billedeAlle satellitter - også 5G satellitter - kan ødelægge ozonlaget, når de brænder op i atmosfæren.

Med den først generation af 5G satellitter vil der dagligt brænde 2.2 tons "døde satellitter" (satellitter som ikke længere er funktionelle) op i atmosfæren.

Satellitter er primært bygget af aluminium. Når aluminium brænder op i atmosfæren, vil det reagere med ozon og derved forbruge ozon. Ozonlaget beskytter imod solens UV-stråler. Hvis ozonlaget ødelægges, vil det have indflydelse på mængden af UV-stråler, som trænger ned til jordoverfladen.

Derudover vil hver enkelt raketopsending skade ozonlaget med kemikalier fra brændstofafbrændingerne.

https://www.popularmechanics.com/.../satellite-pollution.../